Matematik

udregn d/dx

15. januar 2012 af silleba (Slettet) - Niveau: B-niveau

udregn d/dx(3x3+x-7/ex)

ved brug af TI-89..

Kan ikke finde ud af det.... Hjælp


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. januar 2012 af NejTilSvampe

d(3x^3+x-7/e^x,x)


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

(3x3 + x -7/ex)' = (3x3)' + (x)' - (7·e-x)' = ...


Svar #3
15. januar 2012 af silleba (Slettet)

tror jeg har skrevet formlen forkert op. For det er det hele som skal divideres med ex


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Ja, så mangler der jo parenteser

f(x) = (3x3 + x -7)/ex

Benyt formlen for differentiation af et produkt eller en kvotient.


Brugbart svar (1)

Svar #5
15. januar 2012 af NejTilSvampe

@Andersen11 læs #0 igen, der står "ved brug af TI-89.."

#3 - så brug 

d((3x^3 + x + 7)/e^x,x)


Svar #6
15. januar 2012 af silleba (Slettet)

kan det passe at det giver

(-3*x3+9*x2-x-6)*e-x    ??????????


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Ja, det er korrekt. (via hovedregning).


Svar #8
15. januar 2012 af silleba (Slettet)

jubiiiiiiii ;) tusind mange tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #9
15. januar 2012 af NejTilSvampe

#6 - yup


Skriv et svar til: udregn d/dx

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.