Matematik

Matematik Hjælp?

16. januar 2012 af jihudsif (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Please hjælp ?

 

I 2010 bor der i Færøernes hovedstad Torshavn 12384 mennesker; Befolkningen vokser med 0,5 % på et år.

 

Beregn, hvor mange der bor i Torshavn om et år. ?

 

Hilsen Mico


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. januar 2012 af nielsenHTX

12384*1,005= ?


Svar #2
16. januar 2012 af jihudsif (Slettet)

Ok men hvorfor sådan? kan du forklarer mig det?

 

Hilsen Mico


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. januar 2012 af nielsenHTX

#2

12384*(1+r) =12384*(1+0,005)=12384*1,005

1 svare til 100% og r er renten


Svar #4
16. januar 2012 af jihudsif (Slettet)

Beregn hvor mange der bor i Torshavn i år 2015?

Det fortsætter med at vokse 0,5 procent pr. år ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. januar 2012 af lllGymnasieelevlll (Slettet)

12.384*1,005 = 12.445,5 mennesker i 2011

12.445,5*1,005 = 12.507,7275 mennesker i 2012

12.507,7275*1,005 = 12.570,26614 mennesker i 2013

12.570,26614*1,005 = 12.633,11747 mennesker i 2014

12.633,11747*1,005 = 12.696,28306 mennesker i 2015


Svar #6
16. januar 2012 af jihudsif (Slettet)

Er du sikker på det er rigtigt ;) 

Og hvordan gør du ? hvorfor 12,384 gange med 1,005??


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. januar 2012 af nielsenHTX

#6

der bruges denne formel (den må stå i din bog)

kn=k0(1+r)n , hvor

kn er slutantallet

k0 er startantallet

r er stigningen i %(rente)

n er antal terminer.

udregn på din lommeregner.

kn=12.384(1+0,005)5=

(er også den der er brugt i #1)


Brugbart svar (0)

Svar #8
16. januar 2012 af lllGymnasieelevlll (Slettet)

Hver gang jeg ganger med 1,005 er det for at lægge 0,5 % til. At gange 12,384 med 1,005 er jo nemmere end at sige: 12,384:100*0,5 + 12,384 :) - og resultatet er det samme


Svar #9
16. januar 2012 af jihudsif (Slettet)

Nej det er en Terminsprøve problemregning.

Der står kun det jeg skrev derfor er jeg i tvivl om det er rigtigt.

 


Brugbart svar (0)

Svar #10
16. januar 2012 af lllGymnasieelevlll (Slettet)

På vores niveau (9.klasse) mener jeg ikke at det er et krav at kunne formlen fra #7 - men faktisk bliver resultatet det samme om du vælger at bruge formlen, eller at gøre som jeg skrev :) 


Brugbart svar (0)

Svar #11
16. januar 2012 af nielsenHTX

#10 hmm kan godt være man først først ser den i 10. klasse, men der er ikke langt fra 12.384*1,005*1,005*1,005*1,005*1,005(som i #5) til 12384*(1,005)5


Brugbart svar (1)

Svar #12
16. januar 2012 af Moderatoren

Se formelsamlingen for 7-10 kl. her: http://pub.uvm.dk/2005/formelsamling/hel.pdf


Brugbart svar (0)

Svar #13
16. januar 2012 af nielsenHTX

#12 tak jeppe

formlen fra #7 står på side 11


Brugbart svar (0)

Svar #14
16. januar 2012 af lllGymnasieelevlll (Slettet)

#11 Det har du fuldkomment ret i, og formlen er da også hurtigere at bruge :)


Skriv et svar til: Matematik Hjælp?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.