Matematik

Hjælp til at bestemme konstant A til tæthedsfunktion

16. januar 2012 af MrCalc (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej jeg har problemer med at finde konstanten A til funktion h(x)=A*x2+(2x/3) i intervallet [0,1]

 

Mine udregninger:

 

A*∫(x2+(2x/3) = 1

A* 1/3 x3  +  1/3 x2 = 1

A* ( 1/3 * 13  +  1/3 * 12 ) - (1/3 * 03 + 1/3 * 02 ) = 1

A* 2/3 = 1

A = 1/(2/3) = 1.5

 

Svaret er ifølge facit listen 2, men kan ikke komme frem til det. Nogle der kan give mig et hint til hvad der er gået galt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. januar 2012 af peter lind

I Indledningen skriver du at det er funktionen A*x2+2*x/3 du skal integrere; men du integrerer A(x2+2^x/3)


Svar #2
16. januar 2012 af MrCalc (Slettet)

Ah for at gå undgå forvirring, så lyder opgaven helt nøjagtigt "Bestem konstanten A så funktionen h(x) er en tæthedsfunktion på intervallet [0,1]"

 

Så vidt jeg har forstået sætter vi vores funktion lig med 1 og finder værdien for A. Det jeg har gjort er at jeg sat A udenfor integrationstegnet, integreret x^2+(2x/3), dernæst sat mine grænseværdier ind på x's plads og til sidst isoleret A. Jeg forstår ikke helt hvad der du mener med at jeg skal integrere "A*x2+2*x/3" og ikke "A(x2+2^x/3)".


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. januar 2012 af peter lind

jeg kender ikke andet til opgaven ind hvad du skriver, så jeg påpeger blot en modstrid i hvad du skriver. Du skriver at du skal integrere en funktion men integrerer rent faktisk en anden funktion.

Det er korrekt at du så skal bestemme A ud fra at ∫01h(x)dx = 1. Ved at sætte A ud foran integraltegnet integrerer du den funktion der omtales sidst i #2., hvilket er en anden funktion en den du skriver i indledningen.


Svar #4
16. januar 2012 af MrCalc (Slettet)

Ah ja problemet var at jeg gangede 2 med hele udtrykket, får 2 som resultat nu. Tak for hjælpen tho.


Skriv et svar til: Hjælp til at bestemme konstant A til tæthedsfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.