Matematik

Matematik hjælp søges

16. januar 2012 af MiniSamuelsen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Chepos-pyramiden, der er opkaldt efter en gyptisk Farao af 4.dynasti, ca. 2600 f.Kr., har en kvadratisk grundflade med siden 233m. Sidekanterne, dvs. kanterne fra et af grundfladens hjrner til pyramidens top, var oprindelig 220m lange.

 

Jeg skal have beregnet højden af pyramiden


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Lav en tegning og benyt Pythagoras et par gange.


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. januar 2012 af mathon

    

      h = ((220 m)2 - ((233/√(2)) m)2)0,5


Svar #3
16. januar 2012 af MiniSamuelsen (Slettet)

Jeg skal derefter finde Rumfanget ved ligningen V=1/3*hG hvor G er grundfladens areal? men kan det passe at det bliver er rimelig stor brøk?


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Hvad er en rimelig stor brøk? Indsæt det fundne h i udtrykket for pyramidens rumfang. G er arealet af den kvadratiske grundflade.


Svar #5
16. januar 2012 af MiniSamuelsen (Slettet)

JEg får denne brøk som svar på V

(706305318900)/(209141) 


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Man finder h = √(42511/2) ≈ 145,793m og G = 2332 = 54289m2  .

Indsæt det i formlen for V = (1/3)·h·G ≈ 2.638.313 m3


Svar #7
16. januar 2012 af MiniSamuelsen (Slettet)

Hvor får du de 42511/2 fra?


Brugbart svar (0)

Svar #8
16. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#7

Af udtrykket for h i #2:

h2 = 2202 - 2332/2 = 48400 - 54289/2 = (96800 - 54289)/2 = 42511/2 , så

h = √(42511/2)


Skriv et svar til: Matematik hjælp søges

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.