Matematik

Tredjegradsligning - gange parenteser ud

17. januar 2012 af Mariaaaaaaa (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej 

Jeg sidder her og knokler med at gange parenteserne ud i en tredjegradsligning og er gået helt i stå!

a = 1

a (x - b/3a)^3 + b + ( x - 3a)^2 + c (x - b/3a) + d = 0

 Jeg ved at en parentes i ^3 kan ordnes sådan (x+y)^3 = (x+y)^2 * (x+y) .

Så har jeg fundet frem til dette: (x-b/3)^2 * (x-b/3) også skal jeg have parentesen i ^2 væk og det er vel så x^2 + b/3^2 - 2 * x * b/3 også * (x -b/3) ? Men så ved jeg ikke helt hvordan jeg kommer videre? 

Mvh. Maria. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. januar 2012 af peter lind

Hvis du kender binomialformlen kan du med fordel bruge den.  ellers

først i  den sidste linje skriver du  +b/32 Det skal være+ b2/32 eller +(b/3)2.

Du ganger det kvadrerede udtryk med henholdsvis x og b/3 og trækker resultatet fra hinanden.

 


Svar #2
17. januar 2012 af Mariaaaaaaa (Slettet)

Det kvadrerede udtryk er det (x)^2 og (b/3)^2 ? og begge de tal skal jeg gange med (x) og (b/3) ? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. januar 2012 af peter lind

Det kvadrerede udtryk betyder resultatet af din kvadrering så det indbefatter også det dobbelte produkt


Skriv et svar til: Tredjegradsligning - gange parenteser ud

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.