Matematik

Geometri hjælp søges desperat

17. januar 2012 af Pinkeyyy (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej jeg kunne godt bruge hjælp til denne opgave

Et retangle har grunlinje 20 og højden 7

beregn længden af diagonalerne og størrelsen af de vinkler, diagonalerne danner med retanglens sider


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Benyt Pythagoras til at beregne diagonalernes længde. Diagonalen er så hypotenuse i en retvinklet trekant med rektanglets sider som kateter. Benyt formlerne for sinus eller tangens i en retvinklet trekant til at beregne vinklerne.


Svar #2
17. januar 2012 af Pinkeyyy (Slettet)

Jeg forstå det ikke, altså jeg er ikke så god til matematik, er det a^2+b^2=c^2 ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. januar 2012 af patrickbc (Slettet)

Ja

202 + 72 = ?2


Svar #4
17. januar 2012 af Pinkeyyy (Slettet)

vil det så give 450?


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. januar 2012 af Dontblame (Slettet)

tag kvadrartroden af det :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4, #5

Dog ikke af 450 .


Svar #7
17. januar 2012 af Pinkeyyy (Slettet)

Hmm.. kunne du hjælpe mig lidt mere på vej, ved ærlig talt ikke særlig meget om det ):


Brugbart svar (0)

Svar #8
17. januar 2012 af Dontblame (Slettet)

20^2 = 400

7^2 = 49

læg dem sammen og tag kvadrartroden af resultatet :)


Svar #9
17. januar 2012 af Pinkeyyy (Slettet)

Tak for hjælpen :)

Så jeg skriver a^2+b^2=c^2 ?

derefter 20^2 = 400

7^2 = 49

lægger dem sammen og tager kvadratroden?


Brugbart svar (0)

Svar #10
17. januar 2012 af Dontblame (Slettet)

Ja.. altså 

a^2 + b^2 = c^2 <=> 20^2 + 7^2 = c^2 => 400 + 49 = c^2 => √449 = c <=> c = 21,19

Din diagonal har altså længden 21,19 :)

 


Svar #11
17. januar 2012 af Pinkeyyy (Slettet)

Mange tak for hjælpen, det var til at forstå :)


Brugbart svar (0)

Svar #12
17. januar 2012 af patrickbc (Slettet)

Det skulle det da også gerne være, når det var svaret :-)


Skriv et svar til: Geometri hjælp søges desperat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.