Matematik

Hvad er konstanterne?

17. januar 2012 af Quijote (Slettet)

Hvis jeg har at

A+B = 1

og

7B - 3A = -1

Hvordan finder jeg så frem til hvad konstanterne A og B er?


Brugbart svar (2)

Svar #1
17. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Løs ligningssystemet med de to ubekendte. Benyt substitutionsmetoden eller metoden med lige store koefficienter.

Gang ligning 1 med 3 og læg de to ligninger sammen; løs for B. Bestem A af ligning 1.


Brugbart svar (1)

Svar #2
17. januar 2012 af PeterValberg

Det er "bare" to ligninger med to ubekendte :-)

omskriv den første:

a + b = 1 ⇔ a = 1 - b

og indsæt det i den anden ligning:

7b - 3a = -1
7b - 3(1 - b) = -1
7b - (3 - 3b) = -1
7b - 3 + 3b = -1
10b = 2
b = 1/5

Indsæt den fundne værdi for b i den første ligning:

a = 1 - b = 1 - 1/5 = 4/5

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
17. januar 2012 af Quijote (Slettet)

Det var et ufatteligt dumt spørgsmål nu jeg tænker over det.


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Jeg formoder, fra dine andre tråde, at du er i gang med at løse differentialligninger, så jeg gik ud fra, at et lille skub skulle være tilstrækkeligt for dig til at løse ligningerne.


Skriv et svar til: Hvad er konstanterne?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.