Matematik
Matematik
Det oplyses at
∫_2^5¦?f(x)dx=8? , ∫_5^7¦?f(x)dx=11? og ∫_2^5¦?f(x)dx=-7?
Bestem hvert af integralerne
a) ∫_2^7¦?f(x)=dx? b) ∫_2^5¦?f(x)+ g(x))=dx? c) ∫_2^5¦?(3*f(x)+ 2*g(x))=dx?
Forstår ikke hvad man skal gøre præcis? Kan nogen forklare migg plzz?
Svar #2
18. januar 2012 af mathon
formentlig
2∫5 f(x)dx = 8 5∫7 f(x)dx = 11 2∫5 g(x)dx = -7
a)
2∫7 f(x)dx = 2∫5 f(x)dx + 5∫7 f(x)dx = 8 + 11 = 19
b)
2∫5 (f(x) + g(x))dx = 2∫5 f(x)dx + 2∫5 g(x)dx = 8 + (-7) = 1
c)
2∫5 (3·f(x) + 2·g(x))dx = 2∫5 3·f(x)dx + 2∫5 2·g(x)dx = 3·2∫5 f(x)dx + 2·2∫5 g(x)dx =
3·8 + 2·(-7) = 24 + (-14) = 10
Svar #5
18. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)
#4
Hvordan nu opgaven er formuleret, så skal man sikkert benytte indskudsreglen for bestemte integraler:
a∫b f(x) dx = a∫c f(x) dx + c∫b f(x) dx
og den kendte regel om ombytning af grænserne
b∫a f(x) dx = - a∫b f(x) dx
Skriv et svar til: Matematik
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
