Matematik

omskriv til to leddet størrelse

18. januar 2012 af kila89 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej

har en opgave i matematik som jeg ikke helt kan finde ud af. Man skal omskrive følgende til kvadrat på en to-leddet størrelse.

Men hvordan gør man?

4x^2 + 36 -24


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. januar 2012 af placebo321 (Slettet)

Brug kvadratsætningen

(a-b)2 = a2 + b2 - 2ab

Du må have skrevet det forkert op, da det dobbelte produkt skal indeholde x


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. januar 2012 af peter lind

Der må mangle noget for det kan ikke lade sig gøre. Kvadratet på den 2 leddet størelser er (ax+b)2 = a2*x2+2ax+ b2. Hvis du sammenligner konstantleddet og leddet med x2 kan du direkte aflæse hvad leddene er

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Det drejer sig nok om

4x2 -24x + 36 = (2x -6)2


Svar #4
18. januar 2012 af kila89 (Slettet)

ja har skrevet det forkert op. undskylder. 

4x^2 +36-24x


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. januar 2012 af mathon

 

                          4x2 - 24x + 36

                          (2x)2 - 2·(2x)·6 + 62

                          (2x - 6)2

 


Svar #6
18. januar 2012 af kila89 (Slettet)

1000 tak for hjælpen alle:)


Skriv et svar til: omskriv til to leddet størrelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.