Matematik

ligninger

18. januar 2012 af face123 (Slettet)

jeg skal have hjælp med denne ligning: 

9(3+2x)=10x+45

 

det svar jeg selver kommet frem til: x= 11,5

er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. januar 2012 af mathon

prøve for x = 11,5
                                                    venstre side                                            højre side

                                                     9(3+2·11,5)                                            10·11,5+45

                                                     27 + 18·11,5                                           115 + 45

                                                         234                                                          160

   hvilket viser,
   at din løsning er forkert


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. januar 2012 af mathon

 

                                          9·(3+2x) = 10x+45

                                          (9·3+9·(2x)) = 10x+45      ......osv.....


Skriv et svar til: ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.