Matematik

Ligninger

18. januar 2012 af Emmmmma (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har tre ligninger jeg ikke kan løse..

1) 12/x- 16/ x-2 = 0

2) 1- 1/x = 2/ x2

3) 200/ x = 50 x


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Gang med brøkernes fællesnævner.


Svar #2
18. januar 2012 af Emmmmma (Slettet)

Hvad? 

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Hvad forstår du ikke her? Prøv at artikulere dig lidt mere klart.

Der indgår brøker i ligningerne. Man kan slippe af med brøkernes nævnere i en ligning ved at gange ligningen med brøkernes fællesnævner.


Svar #4
18. januar 2012 af Emmmmma (Slettet)

Ja, men hvad skal jeg så fx. gange med i 1'eren?


Brugbart svar (1)

Svar #5
18. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Find fællesnævner for brøkerne og gang med den. Du har formodentlig lært i folkeskolen, hvordan man finder fællesnævner for brøker?


Svar #6
18. januar 2012 af Emmmmma (Slettet)

okay, har fundet ud af det..

 


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.