Matematik

lineær funktion & Brøker

18. januar 2012 af momix (Slettet) - Niveau: C-niveau

Er mine resultater korrekt eller forkert og hvordan kan jeg gøre det bedre ? 

 

lineær funktion y=ax+b går gennem punkterne (-7,2) og (3,8)

Bestem a og b.

 

Resultat:

(-7,2) og (3,8)

         8 - 2
                                    6
a  = -----------  =        ------ =  0.6
                                 10
          3--7


b = 2 -  0.6 * -7 =  6.2

 

 

Udregn følgende brøker

3       1   
---  -  ---
4       2 

 

Resultat:

3      1      3* 4    1 * 6      12  6            6
---  - ---  =  ---  -     ---     =  --- - ---   =       ---
4      2      12       12        12  12          12


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Koefficienterne til liniens ligning er korrekt.

Brøkregningen er forket. Find fællesnævner for brøkerne og forlæng korrekt. Den første brøk er ikke forlænget korrekt. En simplere fællesnævner er 4.


Svar #2
18. januar 2012 af momix (Slettet)

Resultat:

3      1      3* 1    1 * 3      3    3            0
---  - ---  =  ---  -     ---     =  --- - ---   =       ---
4      2       4       4             4    4          4

men jeg tror det giver : 

1

--- men hvorfor giver den 0????

4


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du får et forkert resultat, fordi du ikke forlænger korrekt. For at få halve til kvarte, skal man forlænge med 2, ikke med 3.

(3/4) - (1/2) = (3/4) - (2/4) = (3-2)/4 = 1/4


Svar #4
18. januar 2012 af momix (Slettet)

Nu giver det mening, endu engang tak! :D


Skriv et svar til: lineær funktion & Brøker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.