Matematik

Diff. ligninger, hjælp!

18. januar 2012 af narunodanna (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle sammen :)

Har lidt problemer med min aflevering til imorgen :)

 

- bestem løsningen til differentialligningen f'(t)=-15-3f(t) der opfylder f(0)=-3

og hvordan gør man rede for at em funktion er et tredjegrad polynomium?

 

Håber at i kan hjælpe :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

En funktion er et 3.-gradspolynomium, hvis dens 3. afledede er konstant.

Løs differentialligningen ved separation af de variable.


Svar #2
18. januar 2012 af narunodanna (Slettet)

Vil det sige at hvis man diffenretiere den 3 gange at det er et konstant tal, eller hvad mener du?


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, hvis den 3. afledede af en funktion er konstant, er funktionen et polynomium af 3. grad.

f'''(x) = c ⇒ f(x) er et 3.-gradspolynomium


Svar #4
18. januar 2012 af narunodanna (Slettet)

Suuuper, mange tak :)


Svar #5
18. januar 2012 af narunodanna (Slettet)

Er der nogle der så kan hjælpe mig med den her?

Bestem f(x), når grafen for f(x) skærer y-aksen i punktet (0,-9) og i dette punkt har tangenten med ligningen y=4x-9

 

Tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #6
19. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Har dette spm. noget med differentialligingen i #0 at gøre?


Skriv et svar til: Diff. ligninger, hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.