Matematik

løs ligning

19. januar 2012 af JegHarBrugForHelp (Slettet) - Niveau: B-niveau

3x+4(1-5x) = 2x^2-10x

 

Hvordan skal jeg bære mig ad??


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2012 af mathon

 

                           3x + 4(1-5x) = 2x2-10x

                           3x + (4-20x) = 2x2-10x

                           3x + 4 - 20x = 2x2-10x

                           0 = 2x2 + 7x - 4
eller
                           2x2 + 7x - 4 = 0
 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. januar 2012 af evaen (Slettet)

Lav det om til en andengradsligning (saml det hele på en side så det bliver lig med nul)

Herefter finder du diskriminanten (d=b^2-4ac), og kan efterfølgende beregne nulpunkter som man normalt gør med

x=(-b+-√d)(2a)

 

Sig til hvis du stadig har brug for hjælp :-)


Svar #3
19. januar 2012 af JegHarBrugForHelp (Slettet)

hvordan skal jeg lave den om til andengradsligning? Kan du godt vise mig det med min ligning ?


Svar #4
19. januar 2012 af JegHarBrugForHelp (Slettet)

Altså sådan her ? 3x + 4(1-5x) - 2x^2+10x=0


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. januar 2012 af mathon

                           3x + 4(1-5x) = 2x2-10x                         gang ind i parentesen

                           3x + (4-20x) = 2x2-10x                         hæv plus-parentesen

                           3x + 4 - 20x = 2x2-10x                          reducer på venstre side

                           4 - 17x = 2x2-10x                                  adder 17 x på begge sider

                           4 = 2x2 + 7x                                          subtraher 4 på begge sider                   

                           0 = 2x2 + 7x - 4
eller
                           2x2 + 7x - 4 = 0

      a = 2
      b = 7
      c = (-4)

      d = 81
      √(d) = 9
 

 


Skriv et svar til: løs ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.