Fysik

Skråt skud, bestemmelse af hastighed

19. januar 2012 af o1-bennerbaby (Slettet)

Hej, jeg har det virkeligt svært ved at løse denne opgave (står vedhæftet i linket) 

Jeg ved ikke hvordan jeg skal bestemme hastigheden af projektilen efter eller før den rammer pladen. Jeg har prøvet måske at regne ud c. da farten af projektilen lige før den rammer må være 

1/2*m*v^2=m*g*h , isolerer v. Men er ikke sikker det er det rigtige måde jeg gør det på

Jeg ved ikke mere. 

Vedhæftet fil: Skråt .docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2012 af peter lind

a) I lodretbretning falder projektilet som i et frit fald så y = g*t2 Brug dette til at finde den tid det har taget for projekttilet at passere de 10 m. Derefter kan du beregne hastgheden som afstand delt med tid

b) brug energibevarelse

c) brug impulsbevarelse.


Svar #2
19. januar 2012 af o1-bennerbaby (Slettet)

ok peter:D 10=g*t^2 ikke ? :) 


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. januar 2012 af peter lind

Nej. Der står tydeligt og det er også angivet på figuren at den falder 1,46m


Skriv et svar til: Skråt skud, bestemmelse af hastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.