Matematik

Hjælp med 2 ligninger med 2 ubekendte.

20. januar 2012 af Nitramania (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hejsa. 

Jeg skal løse to ligninger med to ubekendte.

Jeg skal finde ud af hvad en øl og en hotdog koster.

I de to ligninger ved jeg at 2 øl + 2 hotdogs koster 290 kr og at 3 øl +1 hotdog koster 195.

Hvad gør jeg?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar 2012 af mathon

    stk-pris
                           øl                hotdog
                           x                    y

du har nu
                      
     2 øl + 2 hotdogs koster 290 kr               3 øl +1 hotdog koster 195

           2·x + 2·y = 290                                   3·x + y = 195        

 


Svar #2
20. januar 2012 af Nitramania (Slettet)

Okay, hvad gør jeg så? Er det ikke noget med man skal dividere når det er gange i ligningerne?


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. januar 2012 af mathon

 

      I:    2·x + 2·y = 290
      II:   3·x + y = 195                  II multipliceres med -2 og kaldes III

      I:     2·x + 2·y = 290
      III:   -6·x - 2y = -390              I og III adderes
      

             -4x = -100
             x = -100 / (-4) = 25       som indsat i II giver

             3·25 + y = 195
             75 + y = 195
             y = 195 - 75 = 120                   

             

konklusion

    stk-pris
                           øl                hotdog
                         25 kr             120 kr                                
(godt nok en dyr hotdog)

 

 


Skriv et svar til: Hjælp med 2 ligninger med 2 ubekendte.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.