Matematik

vedr. Matematisk vurdering

21. januar 2012 af Tegnevoice (Slettet) - Niveau: A-niveau

Når Mat rapporten er lavet og man kun står og mangler en Matematisk vurdering på udvalgte opgaver, men ikke rigtig ved hvordan man skal forholde sig til opgaven. hvordan vurdere jeg f.eks. denne opgave

integral_0^(4 pi) sqrt((-2.5 sin(0.5 t)-4 sin(2 t))^2+(2.5 cos(0.5 t)+4 cos(2 t))^2) dt = 55.308 m


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Man ser let, at integranden er

[ 2,52 + 42 +20·(sin(t/2)sin(2t) + cos(t/2)cos(2t)) ]1/2 = [(89/4) + 20·cos(2t - t/2)]1/2

                                                                                             = [(89/4) + 20·cos(3t/2)]1/2


Svar #2
21. januar 2012 af Tegnevoice (Slettet)

tak, men er der en generel regel for hvordan man vurdere matematiske udregninger, ville jeg f.eks på samme måde i en differentieret funktion skulle finde stamfunktionen. er det vurdering?


Brugbart svar (1)

Svar #3
21. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det kommer da an på, hvad du forstår ved en vurdering. I en grov vurdering kan man erstatte integranden med konstanten (√89)/2 og dermed vurdere integralet ved

I ≈ 4π·(√89)/2 = 2π·(√89) ≈ 59,3


Svar #4
21. januar 2012 af Tegnevoice (Slettet)

du mener at,

http://www.wolframalpha.com/input/?i=%E2%88%AB%28%E2%88%9A%28%28-2.5sin%280.5t%29-4sin%282t%29%29^%282%29%2B%28%282.5cos%280.5t%29%29%2B4cos%282t%29%29^%282%29%29%2Ct%2C0%2C4*%CF%80%29

= ca 59,3 m ? istedet for udregnede 55,308 m ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Nej, jeg mener ikke, at 59,3 er bedre end 55,308; jeg gav en grov vurdering af integralets værdi uden at beregne det eksakt. Du har endnu ikke forklaret, hvad du mener med en "vurdering".


Svar #6
21. januar 2012 af Tegnevoice (Slettet)

det er det oprindelige problem, vi ved nemlig ikke selv hvad der forstås ved at lave en matematisk vurdering på nogle udregninger.


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Er de udregninger ikke beregnet matematisk?


Svar #8
21. januar 2012 af Tegnevoice (Slettet)

jo.

 


Brugbart svar (0)

Svar #9
21. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#8

Så har jeg desværre ikke noget gæt på, hvad der menes med at lave en matematisk vurdering af nogle matematiske beregninger.

Hvordan har du beregnet den eksakte værdi af integralet?


Skriv et svar til: vedr. Matematisk vurdering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.