Fysik

Energien af det exciterede niveau.

22. januar 2012 af pgjSG (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej!

Jeg har lige brug for noget hjælp til følgende opgave:

I kviksølvs linjespektrum har den dominerende linje en bølgelængde på 253,56 nm. Den linje kommer frem, når kviksølv henfalder fra et exciteret energiniveau til grundtilstanden. Grundtilstandens energi er -10,4 eV.

Jeg skal beregne energien af det exciterede niveau.

På forhånd tak.


Brugbart svar (3)

Svar #1
22. januar 2012 af mathon

                                                 ΔE = h·c/λ

                                                 E - Egrund = h·c/λ

                                                 E = h·c/λ + Egrund

h·c = 1,98645·10-25 J·m =
         1,23984·10-6 eV·m


Brugbart svar (1)

Svar #2
22. januar 2012 af Anxyous (Slettet)

Beregn fotonens frekvens og derfra dens energi. Det vil så være forskellen på energiniveauet i grundtilstanden og den exciterede tilstand.


Brugbart svar (2)

Svar #3
22. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Bestem energien af de to fotoner, der har den angivne bølgelngde. Omregn energien til eV og læg denne energi til grundtilstandens energi.

Benyt E = h·f


Skriv et svar til: Energien af det exciterede niveau.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.