Matematik

Matematik vektorer hjææælp!

22. januar 2012 af Star04 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej har brug for hjælp til en matematikopgave om vektorer. 

 

Opgaven lyder: 

 

Undersøg om vektorerne a og b er parallelle, når,

 

1) vektor a = (21,33) vektor b=(-35,-55) 

 

2) vektor a=(180,75) vektor b=(254,105)

 

Håber nogen vil hjælpe, det haster virkelig! 

 

På forhånd mange tak! ;)


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. januar 2012 af Enhver (Slettet)

Benyt, at når a og b er parallelle, er  determinanten = 0.


Svar #2
22. januar 2012 af Star04 (Slettet)

jamen hvordan her? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. januar 2012 af Enhver (Slettet)

Jamen udregn determinanten, og se, om det bliver 0. 

Fx   1) vektor a = (21,33) vektor b=(-35,-55)     det(a,b) = 21*(-55)-33*(-35) = 0   


Skriv et svar til: Matematik vektorer hjææælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.