Matematik

Matematik, hjælp!! :-(

22. januar 2012 af Mariaass (Slettet)

Hej Studieportalens brugere.

Jeg har en aflevering til i morgen, og jeg har svært ved fire af opgaverne i MATAB1, som lyder således

1. Linjerne m og n er parallelle. Linjen m går gennem A (3,4) og skærer x-aksen i (-6,0). Linjen n skærer y-aksen i (0,-3). Angiv en ligning for hver af linjerne m og n.

2. Skriv en ligning på formen y - y0 = a(x - x0) for den linje, der går gennem punkterne K (-3,10) og L (4,-1). Skriv derefter ligningen på formen ax + by + c = 0, idet a, b og c ønskes angivet som hele tal.

3. Tegn den rette linje, der har ligningen 3x - 2y - 8 = 0, ved at finde to punkter med hele koordinater på linjen. Angiv derefter dens hældning.

4. Linjen m1 har ligningen 3x + 4y - 28 = 0. Tegn linjen. Linjen m2 er parallel med m1 og går gennem punktet (4,6). Skriv en ligning op for m2.

Det haster VIRKELIG meget , så det kunne være lækkert, hvis nogle havde tid til evt. at løse dem for mig.. eller give en uddybende forklaring.

Tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at linier, der er parallelle, har samme hældningskoefficient.


Svar #2
23. januar 2012 af Mariaass (Slettet)

(y-y1) / (x-x1) = (y2-y1) / (x2-x1) = a
(y-4) / (x-3) = (0-4) / (-6-3) = (4/9)
y-4 = (4/9)·(x-3)
y-4 = (4/9)·x - (4/3)
y = (4/9)·x + (8/3)

m = (4/9)x+(8/3)
 


y - yo = a(x - xo)         
y - (-3) = (4/9)·(x - 0)        
y = (4/9)·x - 3

n = (4/9)x-3

 

Rigtigt udregnet eller?


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, det er korrekt til Opg 1.


Svar #4
23. januar 2012 af Mariaass (Slettet)

Ok tak.

3. Tegn den rette linje, der har ligningen 3x - 2y - 8 = 0, ved at finde to punkter med hele koordinater på linjen. Angiv derefter dens hældning.

4. Linjen m1 har ligningen 3x + 4y - 28 = 0. Tegn linjen. Linjen m2 er parallel med m1 og går gennem punktet (4,6). Skriv en ligning op for m2.

 

Kan du dem? ;)


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

3. Prøv selv at beregne koordinaterne til to punkter med pæne hele tal i koordinaterne. Beregn så hældningskoefficienten ud fra de to punkter.

4. m2 skal have samme hældningskoefficient som m1, og den skal gå gennem det angivne punkt.


Svar #6
23. januar 2012 af Mariaass (Slettet)

hvordan lyder ligningen for m2, opg 4?


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Linien m2 har ligningen 3x + 4y + k = 0 . Indsæt punktet (4,6) til bestemmelse af k; 3·4 + 4·6 = k .


Svar #8
23. januar 2012 af Mariaass (Slettet)

K er lig med 96?
Så ligningen hedder altså 3x+4y+96=0 eller hvad? :)


Brugbart svar (0)

Svar #9
23. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#8

Nej, det er ikke korrekt. Det skulle i øvrigt være 3·4 + 4·6 + k = 0 i #7.

Du har regnet (3·4 + 4)·6 , men det er jo ikke sådan, man regner 3·4 + 4·6 .


Skriv et svar til: Matematik, hjælp!! :-(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.