Matematik

3D Kugle

23. januar 2012 af turk89 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg er i tvivl om spørgsmål C. Hvordan griber man spørgsmålet an? Jeg har vedlagt det som et word-dokument.

Tak på forhånd.

 

Vedhæftet fil: Spørgsmål.doc

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Skæringspunktet skal tilfredsstille begge liniers parameterfremstillinger. Sæt de to parameterfremstillinger lig med hinanden. Derved fås 3 ligninger til bestemmelse af de to parametre t og s. Alle tre ligninger skal være opfyldt. Indsæt en funden værdi for t i den tlhørende parameterfremstilling til bestemmelse af skæringspunktets koordinater.


Svar #2
23. januar 2012 af turk89 (Slettet)

#1

De tre ligninger bliver følgende:

1) t = 47 + s

2) t = -s

3) t = -s

Ud fra disse kan jeg finde ud af, at t = 47/2 og s = -47/2.

Hvad kommer efter dette?

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Læs den sidste sætning i #1. Man indsætter den fundne parameter i den tilhørende parameterfremstilling til beregning af skæringspunktets koordinater.


Svar #4
23. januar 2012 af turk89 (Slettet)

#3

Grunden til jeg ikke har lavet mere er fordi jeg ikke forstår formuleringen i #1, eller rettere, hvad jeg skal.

Edit:

Forstået. Jeg skal simpelthen sætte s og t ind i en af de givne parametre for at finde tilhørende x,y og z-koordinater, som er svaret på spørgsmålet.


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Du har fundet den parameterværdi, t = 47/2, der svarer til skæringspunktet, når man bruger parameterfremstillingen for linien "til venstre". Skæringspunktets koordinater er da

(x,y,z) = (47/2 , 47/2 , 47/2)

Benytter man i stedet parameterværdien s = -47/2, skal man benytte den til s hørende parameterfremstilling, dvs

(x,y,z) = (47 -47/2 , -(-47/2) , -(-47/2)) = (47/2 , 47/2 , 47/2)

 


Svar #6
23. januar 2012 af turk89 (Slettet)

#5

Tak. Det fik jeg også fat i til sidst, som nævnt i #4.


Skriv et svar til: 3D Kugle

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.