Matematik

Matematik

23. januar 2012 af teenageliv (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej! Jeg sidder lige og laver blækregning. Er der nogle, der kan forklare mig, hvordan jeg udregner denne opgave? Der er tidligere lavet en tråd før, men jeg forstod den ikke, så håbede, der var en, der kunne forklare mig det..

Om funktionen f(x) = b * ax oplyses, at f(0) = 7, og at funktionsværdien f(x) tredobles, når x øges med Δx = 9.

Bestem tallene a og b :-)

- På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. januar 2012 af PeterValberg

det er en eksponentiel funktion, hvor du kender to punkter (den ene skal du lige udlede af oplysningerne)

f(0) = 7 giver dig punktet (0,7)

oplysningen om tredoblingen giver dig punktet (9,21) ikke sandt.

a og b kan bestemmes udfra disse punkter:

se videoen her fra FriViden.dk

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.