Matematik

Eksponentiel funktion

24. januar 2012 af alb1k1 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Får oplyst:

Antal dB over grænsen                   11               22
Maksimal arbejdstid i min.            120             10

Den maksimale arbejdstid y minutter er med god tilnærmelse givet ved sammenhængen

Y=ba^x

Når støjen er x dB over grænsen


Bestem tallene a og b? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. januar 2012 af peter lind

Sæt de 2 sæt saammenhængende værdier ind i formlen og du har 2 ligninger, som du må løse. Dividerer du ligningerne med hinanden går b ud.


Svar #2
24. januar 2012 af alb1k1 (Slettet)

Lavede det til 
 

A= x2-x1 √ y2/y1 

B= Y1 / a^x1 

 

Antal dB over grænsen                   11   (x1)       22 (x2) 
Maksimal arbejdstid i min.            120 (y1)       10 (y2) 

 


Skriv et svar til: Eksponentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.