Matematik

finde det årlige beløb+rente ud af fem år

24. januar 2012 af JespersB (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hvis jeg køber noget på afbetaling til 50000kr. og 7% i årlig rente. hvad er det totale beløb efter 5 år.

har fundet ud af at jeg ska betale 50000*(1+0,07)^5 = 70127 kr. ialt. efter 5 år.

men hvordan finder man, hvad jeg skal betale det første år? andet år? osv.

 

på forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. januar 2012 af den første mohikaner

Afbetaling betyder jo normalt man betaler af på beløbet

Så hvor meget skal du batale af per måned/år? eller altarnativt over hvor lang tid skal du betale før det skal være betalt af?

Er du bare interesseret i hvor meget beløbet vokser kan du bruge.

Beløb = G*(1+r)^n

G = grundstolen eller startbeløbet

r = renten (per perioden)

n = antallet af perioder


Svar #2
24. januar 2012 af JespersB (Slettet)

#1

Det lyder meget fornuftigt det du siger. Så jeg kunne lave det om til at jeg sku afbetaling med 10000kr pr år? Det er også mest fordi, jeg godt kunne tænke mig, at vise det som en graf over perioden på 5 år?

Jeg er i gang med nogle problemformuleringer til min synopsis på E niveau. Så kritik tages der gerne imod.

 

 


Skriv et svar til: finde det årlige beløb+rente ud af fem år

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.