Matematik

Omvendte funktion

24. januar 2012 af susubu (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle.

Er der nogen der ved hvordan man finder/beregner den omvendte funktion af funktionen f(x)=4x+3 eksempelvis??

På forhånd tak...


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. januar 2012 af mathon

 

                                f(x) = y = 4x + 3

                               isoler x = f -1(y)


Svar #2
24. januar 2012 af susubu (Slettet)

Kan du uddybe lidt?? Hvad nu hvis du havde en brøk...Eks f(x) = x+1/x-2. Hvad ville man så gøre i denne situation?


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. januar 2012 af mathon

#1


 

                                f(x) = y = 4x + 3

                                x = f -1(y) = (y-3) / 4 = (1/4)·(y-3) = (1/4)·y - (3/4)


Svar #4
24. januar 2012 af susubu (Slettet)

Tusind tak :-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. januar 2012 af mathon

 

                     f(x) = y = (x+1)/(x-2)               x∈R\{2}

                    y = ((x-2)+3)/(x-2) = 1 + (3/(x-2))

                    (y-1) = (3/(x-2))

                    ((x-2)/3) = 1/(y-1)                     y∈∈R\{1}

                    x-2 = 3/(y-1)

                    x = f -1(y) = 3/(y-1) + 2             y∈∈R\{1}


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. januar 2012 af mathon

      y∈R\{1}     ét symbol kan vel gøre det!   :-)


Skriv et svar til: Omvendte funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.