Matematik

LIGNINGER!

26. januar 2012 af baaby (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle sammen, jeg er meget dårlig til ligninger og vil gerne have hjælp til disse ligninger :

1.     200= 3x + 75
2. 100 = 2*1,75 + b
3. 3230 = 1,5 (x – 1997) + 600

Håber på hjælp!


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. januar 2012 af Nilletøz (Slettet)


Svar #2
26. januar 2012 af baaby (Slettet)

det er jo overhovedet ikke samme slags ligninger, så det LINK der gør mig MEGET mere forvirret!

men ellers tak.

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. januar 2012 af Nilletøz (Slettet)

#2 - den skulle gerne forklare, hvordan man generelt gør, så du kan træne, hvordan man løser ligninger og også kan klare andre ligninger en anden gang :)


Brugbart svar (1)

Svar #4
26. januar 2012 af mathon

 

                                  200 = 3x + 75                          træk 75 fra på begge sider

                                  200 - 75 = 3x + 75 - 75

                                  125 = 3x                                  divider med 3 på begge sider

                                  125/3 = 3x/3

                                  125/3 = 3x/3

                                   (123/3) + (2/3) = x

                                   x = 412/3

 


Svar #5
26. januar 2012 af baaby (Slettet)

hvad gør man med 3'eren?


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. januar 2012 af mathon

                                  

                                 100 = 2·1,75 + b

                                 100 = 3,5 + b                             træk 3,5 fra på begge sider

                                 100 - 3,5 = 3,5 + b - 3,5

                                  96,5 = b


Svar #7
26. januar 2012 af baaby (Slettet)

giver 1'eren ikke

x= 58,33?

men kan ikke finde ud af 2'erne og 3'eren.


Brugbart svar (1)

Svar #8
26. januar 2012 af mathon

                                  3230 = 1,5 (x - 1997) + 600                                  træk 600 fra på begge sider

                                  3230 - 600 = 1,5 (x - 997) + 600 - 600

                                  2630 = 1,5 (x - 1997)                                            divider med 1,5 på begge sider

                                  2630 / 1,5 = 1,5 (x - 1997) / 1,5

                                  26300 / 15 = 1,5 (x - 1997) / 1,5

                                  (5260/3) = (x - 1997)

                                  17531/3 = x - 1997                                                 læg 1997 til på begge sider

                                  17531/+ 1997= x - 1997 + 1997

                                  37501/3 = x


Skriv et svar til: LIGNINGER!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.