Matematik

Løsning af "4.grads" ligning

26. januar 2012 af susubu (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle...

Denne ligning volder mig problemer, og jeg kan umidbart ikke løse den, selvom jeg har prøvet 3 gange:

(1/2)x+ x2- 2 = 0

Har brugt metoden, hvor man sætter t=x2

Prøver at løse den, men får ikke hvad lommeregneren får, som er kvadratrod5 - 1, og udtrykket kvadratrod5 -1 er under et stort kvadratrodstegn...

Ville bliver ekstrem glad, hvis nogen kunne give et hint eller evt. en løsning på dette problem.

 

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Det er en forklædt 2.-gradsligning i t = x2 , som du selv er inde på. Man får så

(1/2)t2 + t -2 = 0 med d = 5 , så t = (-1±√5)/(2·(1/2)) = -1±√5 .

Da t = x2, må vi forkaste den negative rod for t, og dermed fås

x = ±√(-1+√5)


Svar #2
26. januar 2012 af susubu (Slettet)

Jesus Christus,....Det er fordi jeg har beregnet d=4 på en eller anden måde...Men tak!

 

2) Dm(f) og Vm(f) er vel ]-∞;∞[, da man jo først og fremmest kan indsætte alle tal ind i funktionen?


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. januar 2012 af nielsenHTX

#2

 ja Dm(f)  er  ]-∞;∞[,

vm(f) hvordan vil du få et mindre tal end -2...?


Svar #4
26. januar 2012 af susubu (Slettet)

Det har du fuldstændig ret i, min fejl, det kan jeg også se tydeligt på min graf, hvor jeg har indsat funktionen.


Svar #5
26. januar 2012 af susubu (Slettet)

Et lille spørgsmål;

Jeg skal angive ekstremumspunkter, og Emin er til at finde, men Emax? den fortsætter jo opad på grafen, så jeg kan ikke angive et konkret punkt?


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. januar 2012 af nielsenHTX

#5 du er inde på noget af det rigtige, hvor meget siger differentialeregning og kontinuitet dig? (ved ikke om man har det på C-niveau)</o:p>


Svar #7
26. januar 2012 af susubu (Slettet)

Hørt om det, aldrig regnet med det...Men går ud fra der ikke er noget Emax?


Brugbart svar (0)

Svar #8
26. januar 2012 af nielsenHTX

#7 kalder din funktion f(x).

 hmm ,så er vel det nok at observer at for x->±∞ går f(x) -> ∞   (skriv det med ord)

 ja din funktion har ikke noget maksimum.


Skriv et svar til: Løsning af "4.grads" ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.