Matematik

At afkode en ligning - vektor HJÆLP

26. januar 2012 af streetkingz (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg har fået en opgave, hvor jeg udfra en ligning skal aflæse et punkt på linjen og en normalvektor. Jeg er med på, at det skal foregå ud fra formlen a(x-xo)+b(y-yo)=0, men jeg er ikke helt sikker på hvordan jeg skal gribe opgaven an? Håber i vil hjælpe.

 

 

a) 2x-3y=5

Jeg skal finde en punkt på linjen. på forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Vælg en værdi for x, for eksempel x = 1, og beregn den tilhørende værdi for y. Skriv så liniens ligning på den ønskede form.


Svar #2
27. januar 2012 af streetkingz (Slettet)

Kan du give mig et eksempel med andre tal? Sådan så jeg selv kan lave min opgave. For grunden til jeg ikke forstår det er at jeg ikke ved hvad man skal gøre step for step, så håber du kan hjælpe mig


Brugbart svar (1)

Svar #3
27. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Sætter man x = 1, finder man 3y = (2x -5) = 2·1 -5 = -3 , hvoraf y = -1 . Punktet (1 , -1) er derfor et punkt på den linie, så man kan skrive liniens ligning

      2·(x - 1) -3·(y + 1) = 0


Svar #4
27. januar 2012 af streetkingz (Slettet)

Kan man f.eks. sige at x=3 og y=-3 så ligningen ser således ud 2x-3y=5 <=> 2*3-3*(-3)=5 hvilket giver 6+6=5??


Brugbart svar (1)

Svar #5
27. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Sætter man x = 3, skal man beregne den tilhørende y-værdi: y = (2x-5)/3 = (2·3-5)/3 = 1/3 . Med dette punkt er ligningen så

2·(x - 3) -3·(y - 1/3) = 0


Svar #6
27. januar 2012 af streetkingz (Slettet)

og normal vektoren vil så være a=2 og b=-3?


Brugbart svar (2)

Svar #7
27. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Ja, det er korrekt.


Svar #8
27. januar 2012 af streetkingz (Slettet)

Er du sikker for bogen siger at hvis x=3 så den tilhørende y-værdi= -3 altså P(3,-3). Det er nemlig det der forvirrer mig


Brugbart svar (2)

Svar #9
27. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#8

Det kan umuligt være for denne linie. Måske det er et eksempel, der benytter en linie med en anden ligning?


Brugbart svar (1)

Svar #10
27. januar 2012 af Fourier (Slettet)

Slettet

Svar #11
27. januar 2012 af streetkingz (Slettet)

Nej jeg har kigget i facit, det er det der forvirrer mig :( Der står kun (3,-3) og (0,-5/3) Hvilket forvirrer mig endnu mere. 


Brugbart svar (2)

Svar #12
27. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#10

Det har ikke noget med sprogbrug at gøre, men viser kun din pedantiske trang til at demonstrere din egen uvidenhed.

Har du virkelig ikke noget bedre at tage dig til?


Brugbart svar (2)

Svar #13
27. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#11

Måske menes der (2,-3) som koordinatsættet for normalvektoren?    (0,-5/3) er et punkt på linien.


Brugbart svar (1)

Svar #14
27. januar 2012 af Fourier (Slettet)

Slettet

Brugbart svar (2)

Svar #15
27. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#14 - @ "Fourier"

Jeg forstår ikke, hvor du vil hen med den slags personlige angreb, der intet har med den foreliggende tråd at gøre. Ja, selvfølgelig laver jeg da stavefejl af og til, og du er jo heller ikke selv fri for at lave stavefejl. Heldigvis kan jeg så prise mig lykkelig for, at du ikke er min far.


Brugbart svar (1)

Svar #16
27. januar 2012 af Fourier (Slettet)

Slettet

Brugbart svar (2)

Svar #17
27. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#16

Jeg gider ikke gøre mere ud af dine latterlige underlødige kommentarer; men jeg synes, at det er usmageligt, at ønske min far død.


Brugbart svar (1)

Svar #18
27. januar 2012 af Fourier (Slettet)

Slettet

Svar #19
27. januar 2012 af streetkingz (Slettet)

Hvad går det der ud på :S Fourier der du skriver er virkelig mærkeligt. Det da fuldstændig lige meget hvad han kan. Hvis du kunne noget kunne du har kommet med et brugbart svar istedet for at diskutere herinde. Hvor er du latterlig at høre på!


Skriv et svar til: At afkode en ligning - vektor HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.