Matematik

2. gradsligning

27. januar 2012 af thenyouretoastmate (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvorfor hedder det: x=(-b ±√d)/2a

Det er ±√d delen jeg ikke kan redegøre for. Er der en, der har en god forklaring ? :) 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. januar 2012 af sarajensen12 (Slettet)

det betyder plus eller minus.
altså hvis d er større end 0 kan det både være plus eller minus


Brugbart svar (1)

Svar #2
27. januar 2012 af mathon

  numerisk værdi

                     z2 = |z|2 = e

                       z = √(e)   for z≥0

                       z = -√(e)  for z<0
  hvilket kan
  samskrives
                       z = ±√(e)   for z∈R


                

 


Skriv et svar til: 2. gradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.