Matematik

Differentiering

27. januar 2012 af nice12 (Slettet)

Hej Allesammen 

Jeg sidder med en aflevering som omhandler differentialregning (maksimum) 
Jeg har stødt på et problem :/ Jeg har vandskeligheder differentier et/flere led

A(r)= (√(π2*r4+9*r-2 )) A'(r)= ? 

Jeg ved ikke hvordan jeg skal gribe det an?  

Fremhæve helst hvilken regnregler i bruger.

 Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. januar 2012 af peter lind

Kan vi ikke få hele opgaven ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. januar 2012 af Krabasken (Slettet)

(√u) ' = u ' / (2√u)


Svar #3
27. januar 2012 af nice12 (Slettet)

opgave er vedhæftet nu.
Opgave 3 - b)

Vedhæftet fil:diff_regning_projekt.pdf

Svar #4
27. januar 2012 af nice12 (Slettet)

Her, hvad jeg har lavet indtil videre


Svar #5
27. januar 2012 af nice12 (Slettet)

Her, hvad jeg har lavet indtil videre

Vedhæftet fil:Mate.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #6
27. januar 2012 af Krabasken (Slettet)

# 0

Svaret står stadig i # 2 . . .


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. januar 2012 af Whut (Slettet)

#5 Formlen af overfladensareal af en kegle ser forkert ud.


Svar #8
27. januar 2012 af nice12 (Slettet)

# 2 

Dvs. således? 
A(r)= (√(π2*r4+9*r-2 )) A'(r)= (π2*r4+9*r-2 )/√(π2*r4+9*r-2 )

Kan man ikke differentiere den yderligere? 


Svar #9
27. januar 2012 af nice12 (Slettet)

#7 

Hvad skal jeg så bruge? :)


Brugbart svar (0)

Svar #10
27. januar 2012 af Krabasken (Slettet)

Du skal differtiere u i tælleren - der står u ' -


Brugbart svar (0)

Svar #11
27. januar 2012 af Whut (Slettet)

#9 A = πr(r + s)


Brugbart svar (0)

Svar #12
27. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Man har for rumfanget

V = (1/3)·h·π·(d/2)2 = (π/3)·h·r2

mens overfladearealet er

A = πr2 + πr·√(r2+h2)

og da h = (3V/π)·(1/r2) og V = 1, fås

A(r) = πr2 + πr·√(r2 +(3/π)2/r4)


Brugbart svar (0)

Svar #13
27. januar 2012 af peter lind

Du ender med noget helt forkert når du skal regne arealet af overfladen ud. Du kan ikke af en ligning slutte dig til et udtryk At f(x) = g(x) -> h(x) er noget sludder, så foretag først nye beregninger.

Hvis du får et resultat af formen f(x) = kvrod(g(x)) skal du bruge differentiation af sammensat funktion. f'(x) = 2*g'(x)/kvrod(g(x))


Svar #14
27. januar 2012 af nice12 (Slettet)

#10 Når okay :-)

#11 mange Tak 
 
 


Svar #15
27. januar 2012 af nice12 (Slettet)

#13 

Okay :P

 


Brugbart svar (0)

Svar #16
27. januar 2012 af Krabasken (Slettet)

# 13

2-tallet skal vist ned i nævneren -


Svar #17
27. januar 2012 af nice12 (Slettet)

Mange tak for hjælpen allesammen

Jeg må lige se, hvad er det jeg har lavet :-)


Brugbart svar (1)

Svar #18
27. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Til #12

Man finder numerisk, at A(r) har minimum for r ≈ 0,696m med h ≈ 1,971m , og Amin ≈ 6,093m2 .


Skriv et svar til: Differentiering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.