Matematik

geometri

28. januar 2012 af Heradua (Slettet) - Niveau: C-niveau

om tre variable x,y og z oplyses følgende:

z er lige fremproportional med y med proportionalitetsfaktoren 3, x og y er omvendt propotionale, og y er 10, når x er 1/2. Udtryk z ved x. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2012 af mathon

 

           z er ligefrem proportional med y med proportionalitetsfaktoren 3
 dvs
           z = 3·y

           x og y er omvendt propotionale, og y er 10, når x er 1/2
 dvs
           x·y = k = (1/2) ·10 = 5

           y = (5/x)             som indsat i  z = 3·y  giver

           z = 3·(5/x)

           z = 15/x


Skriv et svar til: geometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.