Matematik

Rumgeometri

28. januar 2012 af jeghadertysk (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej.

Planen a har ligningen 3x+4y+z=9

1)Ligger punkterne P(0,1,1) og Q Q (1,0,6) i planen?

Hvordan gør jeg? Svaret står i bogen, men jeg ved ikke, hvordan jeg gør. Hjælp.


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. januar 2012 af mathon

undersøgelse af om punktet ligger i planen

                              α:    3x + 4y + z = 9

indsæt det pågældende punkts koordinater i planens lig
og undersøg om ligningen er "opfyldt"

eksempel:
ligger P(0,1,1) i planen?

                              α:    3·0 + 4·1 + 1                    sammenlignet med værdien 9


 


 


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. januar 2012 af PeterValberg

indsæt punkternes koordinater i planens ligning, - passer det, er punktet beliggende i planen:

3x + 4y + z = 9

Punktet P(0,1,1) indsættes

3·0 + 4·1 + 1 = 9 ?
0 + 4 + 1 = 9 ?
5 ≠ 9

punktet P ligger altså ikke i planen

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
28. januar 2012 af jeghadertysk (Slettet)

Tak skal I have!


Skriv et svar til: Rumgeometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.