Matematik

Opstil model for en funktion

29. januar 2012 af Amay (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej håber nogle kan hjælpe mig .. Se også vedhæftet fil.

Ud fra den graf jeg har lavet har jeg fåetet spørgsmål: (se vedhæftet)

Opstil en model for den indtegnede funktion på formen y=ax+b.

Jeg ved jo hvad y og x er. men jeg skal finde a og b.

Hvordan gør jeg det? det ander jeg simpelthen ikke.

Ville være glad for at forklaring. jeg som ikke er så god til matematik kan forstå.

 

Amalie

Vedhæftet fil: IMG.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. januar 2012 af Andreww (Slettet)

a=(y2-y1)/(x2-x1)


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. januar 2012 af Andreww (Slettet)

Du har forresten skrevet funktionen lidt forkert op på vedhæftedede.

En lineær funktion har formen y=ax+b

Som jeg skrev ovenover, så finder du 2 koordinatsæt (x1,y1) og (x2,y2) og indsætter i formlen jeg skrev.

Når du har udledt a, kan du isolere b ved at indsætte et af koordinatsættene samt indsætte din fundne a værdi (hældnings-koefficient)


Svar #3
29. januar 2012 af Amay (Slettet)

#2. Tak for svaret.

Ved godt det måske lyder lidt dumt. men hvad betyder 1 tallet og 2 tallet o y2-y1.

Jeg har ikke regnet med disse tal før. hvad gør man med det. For tror nu godt jeg kan løse formlen når jeg ved det.


Svar #4
29. januar 2012 af Amay (Slettet)

#2

Ok jeg har fundet ud af det :)

regner lige på det så kan jeg lige vise dig om jeg har gjort der rigtigt. :)

 

Hov hvordan finder jeg b?


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. januar 2012 af Andreww (Slettet)

Hej

Det betyder blot at det hører til det 1 og det 2 koordinatsæt.

Eksempelvis

(x1,y1)=(300, 74730)

(x2,y2)=(550, 39480)

 

Man benævner dem med disse tal, da der jo netop er flere x og y værdier. Hvis der bare stod y-y ville det jo give 0.

Håber det giver mening.


Svar #6
29. januar 2012 af Amay (Slettet)

#5

Hehe. Ja det fandt jeg ud af..

jeg har nu fundet ud af hvad a er . a=-141

men hvordan finder jeg så b.

ih og tusind tak bliver sku så glad når det lykkes. nu mangler jeg bare lige det sidste.

 


Svar #7
29. januar 2012 af Amay (Slettet)

Ser det sådan her ud så?

y=ax+b

y=74730

x=300

a=-141

74730=-141*300+b

74730=-42300+b

b=117030


Brugbart svar (0)

Svar #8
29. januar 2012 af Andreww (Slettet)

Lige præcis :)


Svar #9
29. januar 2012 af Amay (Slettet)

fedt fedt fedt... jeg har fattet det!

Tusind tak for din hjælp...

 

ejjjj bare helt glad nu.. :) :)


Skriv et svar til: Opstil model for en funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.