Matematik

er 2 løsningen?

30. januar 2012 af Pazzo (Slettet) - Niveau: B-niveau

Undersøg uden brug af CAS, om x=2 er løsningen til 8x3/2 = 16√2

 

2 skal vel indsættes på x's plads, men er der en speciel regneregl med brøker?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. januar 2012 af NejTilSvampe

nej ingen specielle regler.


Svar #2
30. januar 2012 af Pazzo (Slettet)

Dvs.

8*2*(3/2) = 16√2

24 = 22

24 - 22 = 2?

så svaret er ja


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. januar 2012 af Krabasken (Slettet)

Det ser ikke rigtigt ud, det, du har lavet . . .

Kan vi få opgaven med div. gangetegn og/eller parenteser - ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. januar 2012 af NejTilSvampe

#2 - haha hvad? 

ingen af de linjer du har skrevet giver mening.


Svar #5
30. januar 2012 af Pazzo (Slettet)

Gud jeg har lavet en fejl. Ligningen hedder jo: 8x3/2 = 16√2

hvilket vil sige den kommer til, at hedde: 16√2 = 16√2


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. januar 2012 af Krabasken (Slettet)

24 er ikke = 22,6


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. januar 2012 af NejTilSvampe

#5 - ja det var bedre.

 


Brugbart svar (0)

Svar #8
30. januar 2012 af Krabasken (Slettet)

Der kan du se, hvor vigtigt det er med tegn og parenteser (eller hævede eksponenter) ;-)


Skriv et svar til: er 2 løsningen?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.