Matematik

gennemsnitlige årlige procentvise ændring

30. januar 2012 af Heradua (Slettet) - Niveau: C-niveau

Kursen påen bestemt aktie er faldet fra 360 i 2004 til179 i 2010. Bestem den gennemsnitlige årlige procentvise ændring i kursen på aktien i denne 6-årsperiode.


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. januar 2012 af Krabasken (Slettet)

((179/360)^(1/6) - 1) * 100% 


Brugbart svar (1)

Svar #2
30. januar 2012 af mathon

       fald
                                                   (360 - 179) = 181

      gennemsnitligt fald
                                                   181 / 6 = 30,1667

      gennemsnitligt fald
      i %
                                                   (30,1667 / 3,6)% = 8,4%

     


                                             

     


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. september 2013 af Rikke65 (Slettet)

Hvor kommer 3.6 fra? :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. september 2013 af Krabasken (Slettet)

Den gennemsnitlige årlige ændring er ca. -11%   (-10,99%)

Metoden er vist i #1

Prøve:

-11% = 0,89.

360*0,89*0,89*0,89*0,89*0,89*0,89 = 178,9

:-)


Skriv et svar til: gennemsnitlige årlige procentvise ændring

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.