Fysik

Archimedes' lov

30. januar 2012 af HE1234 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgaven lyder som følgende:

Et glas med vand står på en vægt, som viser 309,00 g. Et metallod med et volumen på 35,64 cm^3 nedsænkes i vandet uden at røre bunden. Forklar hvorfor tallet viser et større tal?

mfør = 309,00 g
mefter = 346,00 g – vægten viser et større tal end mfør
Δm = 346,00 g – 309,00 g = 37,00 g

MEN HVORFOR VISER DET ET STØRRE TAL????


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. januar 2012 af peter lind

Bægeret med vand giver en opdrift på loddet som er lig med tyngdekraften på det vand som loddet fortrænger. Denne opdrift må så i sidste instans bæres af vægten.


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. februar 2012 af mathon

 

          Den resterende del af metallets tyngdekraft bæres af vægten.


Skriv et svar til: Archimedes' lov

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.