Matematik

vektor i rum - planer, vektor parallelle???

30. januar 2012 af Bjarke005 (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej derude :)

jeg sidder med denne opgave 

- Bestem t så vektor AB er parallel med ligning a og ligning b?

Så... hvad gør jeg??  

Jeg tænker: noget at gøre med normalvektor . 

// bjarke005 

ps. skriv hvis i gerne vil have tal på vektorerne, mm. 

 


Brugbart svar (2)

Svar #1
30. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Hvad mener du med

-Bestem t så vektor AB er parallel med ligning a og ligning b?

Hvad forstås ved ligning a og ligning b ??

Formuler hele opgaven.


Brugbart svar (1)

Svar #2
30. januar 2012 af Maskinen (Slettet)

Kan du ikke komme med nogle tal på vektorerne. 

Umiddelbart gælder der for parallelle vektorer, at: det( a, b ) = 0, hvor a og b er vektorerne. 

Du kan tage dine værdier for vektorerne og indsætte i ovenstående, og løse ligningen ved hjælp af et cas-værktøj. 


Brugbart svar (2)

Svar #3
30. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Den formel kan ikke bruges for vektorer i rummet, som det jo nok drejer sig om her (se overskriften).


Svar #4
30. januar 2012 af Bjarke005 (Slettet)

OK :)  

Selve opgaven lyder:

En plan α har ligningen:  x + 2y - 3z = 5

A har koordinatsættet (1, 2, 3) og B koordinatsættet (3, 1, t) 

Bestem en ligning for den plan β gennem A som er parallel med α

plan β har jeg udregnet til: x + 2y - 3z + 4 = 0

 

Bestem t så vektor AB er parallel med α og β

Det er her, jeg har brug for hjælp til at komme i gang.

 


Brugbart svar (2)

Svar #5
30. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Planen β har samme normalvektor som planen α , og du har bestemt ligningen for β korrekt.

Hvis vektoren AB skal være parallel med planerne α og β , skal AB være vinkelret på planernes normalvektor n = (1,2,-3) . Løs nu ligningen

AB • n = 0


Svar #6
30. januar 2012 af Bjarke005 (Slettet)

Jeg får t til 3 

- er det løsningen? 

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #7
30. januar 2012 af plumb (Slettet)

Hej
Hvordan er det du har fundet ligningen for beta planen?


Brugbart svar (2)

Svar #8
30. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Ja.


Brugbart svar (2)

Svar #9
30. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#7

Planen β skal være parallel med planen α, så den har en ligning af formen

x + 2y - 3z + d = 0 ,

hvor man afstemmer d, således at punktet A ligger i planen.


Brugbart svar (1)

Svar #10
30. januar 2012 af plumb (Slettet)

Ah, jeg er med! Tusind tak.


Svar #11
30. januar 2012 af Bjarke005 (Slettet)

Mange tak for hjælpen! :) 


Skriv et svar til: vektor i rum - planer, vektor parallelle???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.