Matematik

Matematik Hjælp?

30. januar 2012 af jihudsif (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Tunnellen er 2600 m lang og tværsnittet har et a real på 63,16 m2.

Beregn hvor mange m3 fjeld, der er sprængt væk.


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Rumfang = tværsnit gange længden .


Brugbart svar (1)

Svar #2
30. januar 2012 af nielsenHTX

V=længden * arealet


Svar #3
30. januar 2012 af jihudsif (Slettet)

Så 2600 gange 63,16?


Brugbart svar (2)

Svar #4
30. januar 2012 af nielsenHTX

#3 ja, men husk enheder


Brugbart svar (2)

Svar #5
30. januar 2012 af Nilletøz (Slettet)

Tunnellen er en cylinder. Formlen for en cylinder er tværsnitsarealet gange længden, hvilket er det samme som grundareaelet gange højden. Jeg gætter på, at det er det sidste, der står i din formelsamling :) 


Svar #6
30. januar 2012 af jihudsif (Slettet)

Massefylden for sten er 3000 kg/m3.

beregn hvor mange tons sten, der er fjernet i alt.?



Brugbart svar (0)

Svar #7
30. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Gang rumfanget med massefylden.


Brugbart svar (0)

Svar #8
30. januar 2012 af nielsenHTX

#6 er vel en forlængelse af den første opgave?...

da er vægten :

massefylde * rumfanget.


Svar #9
30. januar 2012 af jihudsif (Slettet)

Altså 3000kg/m3 gange med? 3000 


Brugbart svar (0)

Svar #10
30. januar 2012 af nielsenHTX

# 9 du skal bruge dit rumfang fra før V= 2600m* 63,16m2=164216m3

vægten=3000 kg/m3 * 164216 m3= ... kg

1ton=1000kg


Svar #11
30. januar 2012 af jihudsif (Slettet)

Er resultatet 492648000?


Brugbart svar (0)

Svar #12
30. januar 2012 af nielsenHTX

#11 næsten hvad enhed har 492648000? husk resultatet skulle angives i tons.


Svar #13
30. januar 2012 af jihudsif (Slettet)

Pass ;(


Brugbart svar (0)

Svar #14
30. januar 2012 af nielsenHTX

#13 genlæs #10

resultatet skal så divideres med 1000


Svar #15
30. januar 2012 af jihudsif (Slettet)

De skal sejle fra Torshavn til tvoroyri

 

Linjen er 13,14 m lang.

 

Beregn  afstanden fra Torshavn til tvoroyri i virkeligheden ?.


Brugbart svar (0)

Svar #16
30. januar 2012 af nielsenHTX

# 15 hvad er målestoksforholdet?

husk at skrive HELE opgaven.


Svar #17
30. januar 2012 af jihudsif (Slettet)

Nej har lavet den opgave :)

Ny opgave 

De skal sejle med M/ F smyril.

Skibet sejler fra torshavn klokken 07;30, og det er i tvorori klokken 09;25.

 

Beregn, hvor lang tid turen taget.

beregn skibet gennemsnitshastighedi km/t.


Brugbart svar (0)

Svar #18
30. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#17

Opret en ny tråd, når dit spørgsmål ikke længere har noget at gøre med det, der er diskuteret forud i tråden.


Skriv et svar til: Matematik Hjælp?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.