Matematik

fsa matematik 2009

31. januar 2012 af AiWa (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej allesammen!

Jeg har problemer med at løse denne opgave. Er der nogen som måske kunne hjælpe mig? :)

Det er opg. 4.4 som lyder Bestem længden af en side på Amalienborg Slotsplads

Jeg har vedhæftet det billede der er med i opgaven. Det eneste jeg ved er at på tegningen i svararket der er cirklens (den i midten af slotspladsen) radius 7.3 cm (har målt mig frem til det)

 

Tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Formuler hele opgaven. Hvor ser du en cirkel i midten af slotspladsen?


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. januar 2012 af Krabasken (Slettet)

Der må være andre former for oplysninger - og iøvrigt ER der jo ikke nogen veldefineret cirkel nogen steder . . .


Svar #3
31. januar 2012 af AiWa (Slettet)

Det er svært at formulere den da den hænger sammen med mange andre opgaver og et svarark...

Ups, glemte at sige at inde i ottekanten skulle jeg tegne en cirkel i svararket...

Det er meget besværligt fordi jeg ved ikke om jeg skal tænke mig frem til hvor stor slotspladsen er eller om jeg bare skal give den en tilfældig længde. De følgende opg. er : 4.5 Beskriv, hvordan arealet af Amalienborg Slotsplads skal beregnes og 4.6 Beregn arealet af Amalienborg Slotsplads


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Denne tråd kan måske hjælpe dig lidt videre.

https://www.studieportalen.dk/forums/Thread.aspx?id=815779


Svar #5
31. januar 2012 af AiWa (Slettet)

#4
 

Tak! Men hvis jeg nu siger at en af siderne er 50 m, hvordan finder jeg så ud af hvad radiusen er?


Brugbart svar (0)

Svar #6
31. januar 2012 af Krabasken (Slettet)

Brug kordeformlen:

k = 2*r*sin(v/2)

Løs mht. r

r = 50 / (2*sin(22,5)) = 65,33 m


Svar #7
31. januar 2012 af AiWa (Slettet)

Vi har ikke lært noget om sin endnu... Min lære vil ikke tro jeg selv har lavet det hvis jeg begynder på alt muligt... Tror du ikke bare man kan regne ud af hvad arealet af hver af de 8 trekanter er? og så bare plusse dem sammen...

Tusind tak for hjælpen alligevel!


Brugbart svar (0)

Svar #8
31. januar 2012 af Krabasken (Slettet)

1/8 af cirklen vil være en ligebenet trekant, hvor topvinklen er 360/8 = 45 grader og radius er et af de ens ben og grundlinien 50 m.

En ligebenet trekant er nem at regne på, hvis du deler den i to retvinklede trekanter . . .


Brugbart svar (0)

Svar #9
31. januar 2012 af Krabasken (Slettet)

Ellers må du tegne 1:1000 dvs. 5 cm = 50 m og så måle dig frem . . .


Svar #10
31. januar 2012 af AiWa (Slettet)

Jeg tror jeg bliver nødt til at måle mig frem -.-

Tak for hjælpen! :D

Hav en god dag :)


Brugbart svar (0)

Svar #11
31. januar 2012 af Krabasken (Slettet)

;-)


Brugbart svar (0)

Svar #12
17. oktober 2015 af kaka12456 (Slettet)

hej :-) jeg vil bare lige høre om der ikke nogen der kan hjælpe mig med problemregning, gi nogle eksempler til hvordan man løser opgaverne

jeg vil være glad vis der nogle der ville hjælpe med det


Skriv et svar til: fsa matematik 2009

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.