Matematik

Ligninger

31. januar 2012 af chrisBH (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har virkelig brug for noget hjælp til udregningen og forklaringen for hvordan. For har læst om det men forstår det simpelthen ikke?

Synes det er virkelig svært. 

a) Løs nedenstående ligning og forklar hvilke regneregler du bruger undervejs:
7(x+3)-5x+4=29

b) Angiv koefficienterne a, b, c og d og løs derefter ligningerne:
x2-11x+28=0

3x2+12x+12=0

-x2+x=1

c) Bestem b så ligningen har netop en løsning.
4x2-bx+4=0

 

Mange tak på forhånd !


Brugbart svar (1)

Svar #1
31. januar 2012 af mathon

 

                     7(x+3) - 5x + 4 = 29                                           gang ind i parentesen

                     (7x+21) - 5x + 4 = 29                                         hæv parentesen

                     7x+21 - 5x + 4 = 29                                            reducer på venstre side

                     2x + 25 = 29                                                       træk 25 fra på begge sider

                     2x = 4                                                                 divider med 2 på begge sider

                     x = 2


Brugbart svar (1)

Svar #2
31. januar 2012 af nielsenHTX

b)

løsningen til en anden gradsligning på formlen ax2+bx+c=0 er

x=(-b+√D)/2a  eller x=(-b-√+D)/2a    hvor D=b2-4ac

vi har

x2-11x+28=0

hvor a=1 b=-11 og c=28

start med at finde D

D=(-11)2-4*1*28=9

indsæt D

x=(-(-11)+√)/2*1 eller x=(-(-11)-√9)/2*1       ⇔

x=7 eller x=4

prøv nu med de andre

 

c)

når D er 1 så har 2.gradsligningen lige præcis 1 løsning

bestem b i 1=b2-4*1*28

 

 

 


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.