Matematik

Løs ligningen!

31. januar 2012 af ChristianOl (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg ved ikke godt at jeg har mat på b niveau og burde kunne dette, men kan simpelthen ikke huske hvad der skal gøres:

Løs ligningen x^2 -3x + 2 = 0

Jeg har fundet d og har fået den til -17:

d = (-3)^2 – 4 · 1 · 2 = -17

Men vil det ikke sige at ligningen så ikke kan løses, hvis d er negativ?

Mvh mig!


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. januar 2012 af Walras

Nej. For du kan øjensynligt ikke finde ud af at udregne, hvad (-3)2 er lig med.


Svar #2
31. januar 2012 af ChristianOl (Slettet)

Haha! Nej en fail! Så tror jeg vist nok lige at problemet er løst!

Mange tak for hjælpen ;)


Brugbart svar (1)

Svar #3
31. januar 2012 af mathon

      (1)x2 + (-3)x + 2 = 0

  a = 1
  b = (-3)
  c = 2

  d = (-3)2 - 4·1·2 = 9 - 8 = 1

                     x = (-(-3)±√(1)) / (2·1)

                     x = (3±1) / 2

                     x = 2   v   x = 1

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. januar 2012 af PeterValberg

At en andengradsligning ikke kan løses, hvis diskriminanten er negativ
afhænger helt af, hvorvidt man accepterer brugen af komplekse tal...

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #5
31. januar 2012 af Walras

...det er alligevel meget, at accept skal bestemme, hvorvidt algebraens fundamentalsætning skal gælde.


Skriv et svar til: Løs ligningen!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.