Fysik

Bevægelse i vandret retning

01. februar 2012 af Karldenstore (Slettet) - Niveau: A-niveau

På en vandret grund affyres en pil fra en bu. Pilen har massen 32,8 g. Pilen og buestrengen trækkes 0,55 m ud fra ligevægtsstillingen, og pilen affyres vandret fra højden 1,58 m over jorden. 60% af energien oplagret i buen udnyttes til pilens vandrette bevægelse. Desuden er fjederkonstanten er 90 N/m.

Jeg skal bestemme hvor langt pilen kommer i vandret retning. Hvordan kan jeg - efter at have bestemt farten i vandret retning - benytte ligningerne med skråt kast, når jeg hverken kender tid eller vinkel?


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. februar 2012 af mathon

                 h = (1/2)·g·t2

                 t = (2h/g)0,5 = (2·(1,58 m) / (9,80 m/s2))0,5 = 0,57 s


Svar #2
01. februar 2012 af Karldenstore (Slettet)

Og vinkel må altså være 0?


Svar #3
01. februar 2012 af Karldenstore (Slettet)

Hvad er det egentlig for en formel, som du benytter dig af?


Brugbart svar (1)

Svar #4
01. februar 2012 af mathon

             s = (1/2)·g·t2


Svar #5
01. februar 2012 af Karldenstore (Slettet)

Tak


Skriv et svar til: Bevægelse i vandret retning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.