Matematik
Integralregning - OPGAVER
Hej
Jeg har spørgsmål vedrørende integralregning
1. To funktioner er opgivet, hvis grafer afgrænser et areal
f(x) = x^2 + x - 2 og g(x) = x+2
Bestem dette areal
Hvordan er det nu man gør det?
2. En funktion, hvis graf sammen med x-aksen afgrænser et areal
f(x) = x^2 - 4x +3
Hvordan er det nu man gør det?
3. En funktion f og to tal a og b er opgivet. Grafen for f afgrænser sammen med x-aksen og linjerne x = a og x = b et areal.
f(x) = -2x + 4
a = 2
b = 5
Bestem dette arel
Håber i kan hjælpe :) på forhånd tak
Svar #1
01. februar 2012 af mathon
1. To funktioner er opgivet, hvis grafer afgrænser et areal
f(x) = x^2 + x - 2 og g(x) = x+2
Bestem dette areal
beregn først skæringspunkternes førstekoordinater a < b
beregn dernæst
A = a∫b (g(x) - f(x))dx da g(x) ≥ f(x) for x∈ [a;b]
A = a∫b (4-x2)dx
Svar #2
01. februar 2012 af Pigepige (Slettet)
Mathon
Ja vha. diskriminanten. Jeg kan ikke huske hvad jeg gør, efter jeg har fundet x-værdierne
Skriv et svar til: Integralregning - OPGAVER
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
