Matematik

betragt funktionen 2x-3

02. februar 2012 af IraQiiia (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej folkens

har lidt svært ved denne opgave håber nogen kan hjælpe :)

 

Betragt funktionen f(x) = 2x - 3.

F(x) = x² -3x + k er en stamfuktion til f, hvor k er et ukendt tal.

Det oplyses, at linjen y=x+5 er tangent til grafen for F

 

Opgave 1

Anfør hældningen a for tangenten y = x + 5

hvordan gør man?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. februar 2012 af NejTilSvampe

hvordan plejer du at finde hældningskoefficienten for en ret linje?

siger  " a = Δy / Δx "  dig noget?


Svar #2
02. februar 2012 af IraQiiia (Slettet)

jo jeg kender godt den formel. men ved stadig ikke hva jeg skal gøre hehe


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. februar 2012 af NejTilSvampe

kan du pege på hældningskoefficienten hvis jeg skriver:

y = ax + b 

?


Svar #4
02. februar 2012 af IraQiiia (Slettet)

ja det er a jo hehe


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. februar 2012 af NejTilSvampe

godt hvad er så hældningen i 

y = 1x + 5  ?


Svar #6
02. februar 2012 af IraQiiia (Slettet)

ach so.. så er det jo bare 1 :)

hvor er du sød hehe

tak for hjælpen


Skriv et svar til: betragt funktionen 2x-3

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.