Matematik

matematik hjælp...

02. februar 2012 af zzzZZZzzzzzZ (Slettet) - Niveau: B-niveau

1) løs ligning x^2-3x + 2
Jeg har prøvet mig frem:

d= 3^2 - (4*1*2) = 1

-3 +/- √1 / 2*1
-> -3 + 1 / 2 = -1
-> -3 - 1 / 2 = -2

er det det eller? ...

det næste opgaver ved jeg ikke hvad jeg skal gøre

2) Uden hjælpemidler

En funktion f er bestemt ved f(x)=3ex+5x7 .

og 

3) med hjælpemidler

En funktion er bestemt ved
f(x)=x4 +2x3 −11x2 −12x+36.
a) Løsligningen f(x)=0.
b) Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(1, f (1)) .
c) Bestem monotoniforholdene for f .

er der nogle barmhjertige sjæle der kan hjælpe mig :)

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. februar 2012 af nielsenHTX

1)  du glemmer at b=-3 og ikke 3 . det skal give x=1 eller x=2

2) opgaver?

3)

a) løs x4 +2x3 −11x2 −12x+36=0

b)

bestem f '(x)

find f '(1) og f(1) og brug så tangentligningen    ft(x)=f '(x0)(x-x0)+f(x0)  hvor x0=1 

bestem f '(x)=0

og brug når

f '(x)>0 er f(x) voksende

f '(x)<0 er f(x) aftagende


Svar #2
02. februar 2012 af zzzZZZzzzzzZ (Slettet)

hvad får du diskriminanten til?


Brugbart svar (1)

Svar #3
02. februar 2012 af nielsenHTX

#2 diskriminanten er rigtig nok 1 (D=(-3)2-4*1*2=1) men løsningen til   

ax2+bx+c=0 er

x=(-b+√(D))/2a  eller x=(-b-√(D))/2a    ved indsættes 

x=(-(-3)+1)/2=2      eller    x=(-(-3)-1)/2=1


Svar #4
02. februar 2012 af zzzZZZzzzzzZ (Slettet)

i den med tangentens ligning, skal det så se sådan her ud ;

f '(x) = 4x^3 + 6x^2 - 22x - 12

Man indsætter så f(1) i den oprindelig funktion

f(x)=1^4 +2*1^3 −11*1^2 −12*1 + 36 = 16

altså er punktet P(1,16)
f (x0?) er 16 og x0? er 1, og så skal man finde f ' (x0)

f '(1) = 4*1^3 + 6*1^2 - 22*1 - 12 = -24

tangentens ligning kan findes :

f(x) = -24*(x-1)+16
 

tangentens ligning er f(x) = 24x - 40


Brugbart svar (2)

Svar #5
02. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det bliver ikke -40 til sidst; -24·(-1) + 16 = 24 + 16 = 40 . Og det skal stadig være -24x .

Altså y = -24x + 40 .

Man skal heller ikke begynde at kalde tangenten ved f(x), når nu f(x) er defineret som den oprindelige funktion i opgaven.


Skriv et svar til: matematik hjælp...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.