Matematik

er det rigtigt?

02. februar 2012 af ibta (Slettet) - Niveau: A-niveau

en fuktion er bestemt ved:f(x)= x^4+ln?(2x+1)

Bestem f´(1)
Er det rigtigt?

f´(x)=4x^3+2/(2x+1)

Og f`(1) er:                                                           f`(1)=64+2/(2+1)

= 64,66


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Der er et ? i dit funktionsudtryk. Hvad betyder det?


Svar #2
02. februar 2012 af ibta (Slettet)

hvad mener du 


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Jeg spørger om, hvad det "?" i dit funktionsudtryk betyder. Du har skrevet

f(x)= x^4+ln?(2x+1)

Vi kan jo ikke afgøre, om det er differentieret korrekt, når vi ikke aner, hvorledes funktionen ser ud.


Svar #4
02. februar 2012 af ibta (Slettet)

se vedhæftet 


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Så funktionen er f(x) = x4 + ln(2x+1) ,

så det er korrekt differentieret. Men det er ikke korrekt beregnet for f'(1) .

Husk, at 4x3 betyder 4 · x3 , ikke (4x)3


Svar #6
02. februar 2012 af ibta (Slettet)

nåår, så f`(1) = 4,66 ikk ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Skriv først det eksakte resultat, før den tilnærmede værdi. Den tilnærmede værdi er korrekt, selv om den nok skal afrundes til 4,67 .


Svar #8
02. februar 2012 af ibta (Slettet)

tak!


Skriv et svar til: er det rigtigt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.