Fysik

Afstandskvadratloven - Svækkelse af stråling.

03. februar 2012 af Mujilo (Slettet)

Med et GM-rør måler man i afstanden 11 cm fra en γ-kilde et tælletal på 987 i 10 sekunder. Hvilket tælletal vil man forvente i afstanden 17 cm?

 

Er totalt blank ...

 

Er der nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Benyt overskriften: afstandskvadratloven:

I1/I2 = (d1/d2)-2


Svar #2
03. februar 2012 af Mujilo (Slettet)

Hvad står I og d for???


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Intensiteter (tælletal), hhv. afstande.

I1 er tælletallet i afstanden d1, og I2 er tælletallet i afstanden d2 .


Svar #4
03. februar 2012 af Mujilo (Slettet)

Det er rigtigt, men den rigtige afstandskvadratlov ser sådan ud = I = P/(4*π*r^2).

 

Hvor har du fundet den ovenstående formel henne???


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Den kan du jo hurtigt udlede af din formel.


Svar #6
03. februar 2012 af Mujilo (Slettet)

Det bliver du nødt til at vise, for jeg ved ikke hvordan man kan udlede din formel ud fra min formel :)

 

Men ellers mange tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

I1 = P/(4π·d12)

I2 = P/(4π·d22)

I1/I2 = d22/d12 = (d1/d2)-2


Svar #8
03. februar 2012 af Mujilo (Slettet)

Øj, hvor er det lækkert!! Mange tak ... Du har reddet min dag ;)


Skriv et svar til: Afstandskvadratloven - Svækkelse af stråling.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.