Fysik

Udregning af acceleration

22. maj kl. 12:06 af Mads135566 - Niveau: Universitet/Videregående

Ved ikke hvordan man løser opgaven


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. maj kl. 15:16 af peter lind


Brugbart svar (1)

Svar #2
22. maj kl. 15:18 af peter lind

Kraften på det store lod er 4mg-2mg. Samlede masse er 6m

Ret din profil


Svar #3
22. maj kl. 15:21 af Mads135566

#2

Kraften på det store lod er 4mg-2mg. Samlede masse er 6m

Ret din profil

Resultatet skulle være a=(1/3)*g


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. maj kl. 15:24 af peter lind

Det bliver det jo også


Svar #5
22. maj kl. 15:26 af Mads135566

#4

Det bliver det jo også

Min fejl så forkert


Svar #6
22. maj kl. 15:37 af Mads135566

#4

Det bliver det jo også

Arrrh der er jeg ikke helt med er det så fordi du divdere med 4mg-2mg=(1/3)*g

Altså du divdere den samlede masse med to


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. maj kl. 15:47 af peter lind

Massen M der skal flyttes er M = 6m. Den resulterende kraft, der virker på systemet er 4mg -2mg = 2mg

Brug Newtons 2. lov på det.


Svar #8
22. maj kl. 15:53 af Mads135566

#7

Massen M der skal flyttes er M = 6m. Den resulterende kraft, der virker på systemet er 4mg -2mg = 2mg

Brug Newtons 2. lov på det.

Hvis jeg forstår rigtigt så 

Så bruger vi newtons anden lov som siger Fres= m*a

2mg=6*a

Derefter isolere for a

a=(1/3)*g


Brugbart svar (0)

Svar #9
22. maj kl. 16:05 af peter lind

Du har en fejl i din ligning 2mg er en kraft. På højre side har du en accelleration. Det skal være 2mg=6*mga


Svar #10
22. maj kl. 16:19 af Mads135566

#9
Du har en fejl i din ligning 2mg er en kraft. På højre side har du en accelleration. Det skal være 2mg=6*mga

Der skal vel ikke være g på højre side?

Fordi så går de ud med hinanden og g skal helst forblive

Brugbart svar (1)

Svar #11
22. maj kl. 16:46 af peter lind

Korrekt. Undskyld


Svar #12
22. maj kl. 17:03 af Mads135566

#11
Korrekt. Undskyld

Det gøre slet ikke noget, jeg takker meget for hjælpen det har været meget brugbart

Brugbart svar (0)

Svar #13
22. maj kl. 18:43 af ringstedLC

Opsummering: #9 har ret; der er en (måske taste-) fejl i ligningen:

\begin{align*} F_{res} &= m\cdot a \\ 2\,\textup{m}\,g &= 6\,\textup{{\color{Red} m}}\,a \\ a &= \tfrac{1}{3}\,g \end{align*}


Skriv et svar til: Udregning af acceleration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.