Fysik

Tyngdeaccelerationens enhed?

04. februar 2012 af mimok (Slettet)

Jeg er i gang med at skrive en rapport, og så kom jeg pludselig i tvivl, om hvad enheden er for tyngdeaccelerationen, er det: [g]=N/kg ? Jeg er ikke sikker.


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. februar 2012 af Kasper73

m/s2, men kan se mathon bruger N/kg, så det kan være man bruger begge dele... men så vidt jeg husker, og lige kan se, så er SI-enheden m/s2...


Brugbart svar (1)

Svar #2
04. februar 2012 af mathon

 fuld overensstemmelse
     vektorer                      g = (1/m)·F

     størrelser                    g = F/m

     enheder                      [g] = N/kg
 

                                      N = kg·m/s2

                                      N/kg = (kg·m/s2) / (kg)  = m/s2


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. februar 2012 af hesch (Slettet)

N = kg*m/s2    =>   N/kg = m/s2.   :)


Svar #4
04. februar 2012 af mimok (Slettet)

Så jeg kan godt sige at [g]=N/kg ? Er det SI-enheden?


Brugbart svar (2)

Svar #5
04. februar 2012 af Anxyous (Slettet)

#4:

Ja. Det afhænger ofte af sammenhængen, hvilken enhed, man benytter. Skal man beregne et objekts acceleration i frit fald, vil man normalt benytte m/s2, mens N/kg er lettere at arbejde med, hvis man skal beregne tyngdekraftens kraftpåvirkning på et legeme.


Svar #6
04. februar 2012 af mimok (Slettet)

Ja, det er i sammenhæng med tyngdekraften, altså Ft=m*g. Så dvs. at i denne sammenhæng er SI-enheden [g]=N/kg ?


Brugbart svar (2)

Svar #7
04. februar 2012 af Anxyous (Slettet)

#6:

Den er sådan set også m/s2, da de to som nævnt er ensbetydende. Men det giver mest mening at benytte N/kg i dette tilfælde.


Skriv et svar til: Tyngdeaccelerationens enhed?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.