Matematik

Hjælp til opgave

04. februar 2012 af JOAGRY (Slettet)

Hej.

Jeg har lidt problemer med følgende opgave.

I en virksomhed kan sammenhængen mellem pris og afsætning for en vare bestemmes ved
p(x) = −x + 200 , 0 < x < 200
hvor p(x) angiver pris pr. stk. ved en afsætning på x stk.
Omsætningen kan bestemmes ved
omsætning = afsætning ⋅ pris pr. stk.

a) Gør rede for, at forskriften for omsætningen R er
R(x) = −x 2 + 200x , 0 < x < 200

Hvordan gør man det?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. februar 2012 af mathon

                              afsætning                  pris pr. stk

                                  x                          −x + 200                    0<x<200

OMSætning =            x               •           (-x+200)

                         OMS = -x2 + 200x     0<x<200                                     


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. februar 2012 af SuneChr

Løsningen står i opgaven:  omsætning = afsætning⋅pris pr. stk.

R(x)  =  p(x)·x   =  - x2 + 200·x

 


Svar #3
04. februar 2012 af JOAGRY (Slettet)

Tak for hjælpen :D


Skriv et svar til: Hjælp til opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.